Кожен третій росіянин вважає, що Сонце обертається навколо Землі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Кожен третій росіянин вважає, що Сонце обертається навколо Землі
image
Оля Коновалова / 02.08.2022 / 0 Коментарів

Згідно з результатами опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (російською - ВЦИОМ, - ред.), кожен третій росіянин вважає, що Сонце обертається довкола Землі (35%), а не навпаки. У ВЦВГД зазначили, що за 15 років показник зріс на 7 процентних пунктів. Натомість із твердженням, що радіоактивне молоко можна зробити безпечним, якщо його прокип'ятити, погодилося лише 7% опитаних.

Кожен п'ятий — 21% — також вірить, що первісні люди жили одночасно із динозаврами. 44% росіян переконані, що продукти з ГМО можуть спричинити рак (доказів цього, звичайно, немає).

ВЦВГД також склав портрет росіян за рівнем наукової грамотності:

  • Росіяни з невисоким рівнем наукової грамотності — це найчастіше люди старше 60 років, які активно дивляться телевізор, мешкають у селі, мають освіту середнього та нижчого рівнів.
  • Росіяни із середнім рівнем наукової грамотності — це люди із середньою спеціальною освітою, старше 45 років, які мешкають у невеликих населених пунктах із чисельністю до 100 тисяч осіб.
  • Росіяни з високим рівнем наукової грамотності — молодь, яка активно користується інтернетом, має вищу освіту, проживає в москві та санкт-петербурзі, а також у північно-західному федеральному окрузі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *