Ленд-ліз для України доставляють навіть кораблями. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ленд-ліз для України доставляють навіть кораблями. ФОТО
image
Оля Коновалова / 20.05.2022 / 0 Коментарів

У США зафіксували підвищену активність логістичних суден, які призначені для перевезення озброєння, військової техніки та спорядження.

Як пише OSINTdefender схоже на те, що зараз триває масштабна операція з морського транспортування зі східної частини Сполучених Штатів. В ній беруть участь майже всі логістичні кораблі флоту США в Атлантиці.

Окремо оговорена участь ролкер USNS Soderman, а також сфотографований вихід з бази у Норфолку вантажного судна класу Lewis and Clark.

USNS Soderman належить до класу Watson та призначений для перевезення військової техніки. Це величезний 290-метровий корабель, з водотоннажністю у 62,9 тисячі тонн. Загальна площа палуб для розміщення вантажу становить 36 511 квадратних метрів.

Щодо суден класу Lewis and Clark то вони призначені для перевезення боєприпасів, запасних частин та інших припасів. Їх використовують для забезпечення підрозділів морської піхоти та безпосередньої матеріально-технічної підтримки авіаносних груп у морі.

Водночас жодної згадки про таку активність з боку флоту США у публічній сфері немає, хоча у мережі вже достатньо фото з логістичними кораблями, які відправляються з морської бази у Норфолку.

Щодо вантажу та його призначення, то існує на так й багато варіантів. Або для постачання озброєння для України виділили кораблі, що абсолютно логічне рішення враховуючи об'єми допомоги. Або США перекидають у Європу додаткові сили з важкою технікою та озброєнням.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *