Лісівники запрошують у мандрівку: новий проєкт для любителів природи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лісівники запрошують у мандрівку: новий проєкт для любителів природи
image
Назар Тарадюк / 25.04.2024 / 0 Коментарів

Стартував проєкт лісівників "Мандруємо лісами України", у якому розповідають, як можна безпечно для себе і без шкоди для природи відвідувати ліс.

Про це інформують на сторінці ДП "Ліси України".

"Перший випуск – з Волині. Дивіться уважно, там є конкурс. Пишіть свої відповіді в коментарях. Переможець отримає смачний лісовий подаруночок", - йдеться у повідомленні.

Про що цей проєкт

"Памʼятаєте, що під час дії воєнного стану і пожежонебезпечного періоду гуляти в лісі не можна? ДП “Ліси України” пропонує чудову альтернативу.

Наше підприємство створює мережу рекреаційних пунктів. Це сотні обʼєктів по всій країні – з повною інфраструктурою, водою, електроенергією. Де у наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова, спортивні та дитячі майданчики. Поруч – облаштовані екостежки для безпечної подорожі мальовничими місцями", - наголошують лісівники.

Чому створюють ці рекреаційні пункти

"Відповідаємо: 90% лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість. Після пікніка в лісі люди залишають за собою багаття. Вогонь, який, на перший погляд, майже згас, розгоряється і в підсумку знищує ліс. Наслідки від пожеж – колосальні. Тому лісівникам економічно більш вигідно створити комфортні та облаштовані місця для людей, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж.

Тож запрошуємо відпочивати безпечно!" - додають у дописі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *