Литва уже відправила Україні Байрактар, гроші на який збирала вся країна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Литва уже відправила Україні Байрактар, гроші на який збирала вся країна
image
Оля Коновалова / 07.07.2022 / 0 Коментарів

Міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Україні вже відправили Байрактар, гроші на який збирала уся країна.

"Безпілотник покидає Литву... Міністерство оборони попіклувалося про угоди щодо закупівлі та інші юридичні формальності, щоб безпілотник з усім озброєнням був доправлений до України", - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на Байрактар Україні, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від міністерств оборони Литви і Туреччини і виробника.

У благодійній акції брали участь багато відомих литовці, зокрема експрезидент Даля Грібаускайте теж зробила грошову пожертву. Турецька компанія була зворушена вчинком литовського народу і вирішила подарувати Байрактар - повністю безкоштовно. Додамо, що попри замовлені боєприпаси, турецька компанія надала Литві для цього ударного безпілотника додаткові боєприпаси.

27 червня турецька компанія Baykar вирішила безкоштовно передати три ударних безпілотники Байрактар для ЗСУ, на купівлю яких збирав БЛАГОДІЙНИЙ фонд шоумена і волонтера Сергія Притули. У компанії заявили, що знають про зібрані українцями кошти, але "Baykar не буде приймати оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить 3 БПЛА на Український фронт".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *