Лучани вимагають графіки відключень світла

image
Оля Коновалова / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Лучани хочуть знати, де можна ознайомитись із графіками відключення світла, щоб мати можливість до них підготуватись.

Це допоможе спланувати день та зберегти техніку від можливого перегоряння внаслідок перепадів напруги в електромережі. З такою заявою під час сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 жовтня, виступив депутат Андрій Лучик.

Також він наголосив, що лучани повинні сумлінніше ставитись до використання електроенергії — намагатись обходитись без використання електроприладів, де це можливо, або ж використовувати їх в час, коли навантаження на електромережу відновне невелике.

Натомість Ігор Поліщук пояснив, що аварійні відключення виконують протягом 15 хвилин від моменту отримання розпорядження диспетчера НЕК «Укренерго». Графік аварійних відключень – це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

А тому, попередити мешканців громади про такі відключення завчасно неможливо, оскільки вони є не плановими, а аварійними.

«Аварійні відключення застосовують, коли є дефіцит обсягів виробництва електроенергії і потрібно швидко знизити навантаження на енергосистему в тій чи іншій ділянці. Такі заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії на мережі. Більше того, інформація про відключення є інформацією з обмеженим доступом з огляду на питання безпеки».

Нагадаємо, на Волині запровадили аварійні відключення світла: що це таке.

22 жовтня на Волині ворог завдав ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури одразу в кількох містах. А деякі об'єкти навіть повторно. Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, на Волині без світла – більше 100 000 абонентів. Згодом Ігор Поліщук повідомив, що об'єкт енергетики, по якому було влучання ворожих ракет, фактично знищений і наразі його відновлення неможливе.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *