Лучани вшанували пам’ять загиблих захисників України. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лучани вшанували пам’ять загиблих захисників України. ФОТО
image
Оля Коновалова / 29.08.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні, 29 серпня, у Луцьку вшанували пам’ять усіх захисників України, які віддали своє життя за територіальну цілісність нашої держави.

Вшанувати полеглих Героїв зібралися представники влади, духовенство, військові, родичі загиблих та небайдужі жителі Луцька. Зокрема, біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», що на Театральному майдані, священнослужителі відслужили панахиду.

«Перед нами портрети мужніх, надзвичайно-жертовних людей, які не шкодували свого життя заради нас з вами. Згадуючи тих юнаків і дівчат, які загинули, ми повинні бути єдині. Тому, що від нашого єднання залежить подальший хід історії. Всім нам миру, добробуту, єднання і перемоги, яка обов’язково буде. Але для цього нам потрібно жити та працювати», – сказав після молебню священник.

29 серпня 2014 року російські війська розстріляли колону українських захисників під Іловайськом, яким попередньо пообіцяли безпечний вихід з оточення. Ця трагедія стала наймасштабнішою в російсько-українській війні, коли за кілька днів загинули сотні наших солдатів.

Тепер у цей день ми вшановуємо усіх, хто поліг за незалежність та вільне майбутнє нашої країни. А символом Дня пам’яті захисників України які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях. Тому, що саме під соняхами, наші захисники віддали своє життя за свободу української держави та усіх її мешканців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *