Луцьк закупить тролейбуси й боротиметься з приміськими маршрутками

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцьк закупить тролейбуси й боротиметься з приміськими маршрутками
image
Назар Тарадюк / 13.02.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку боротимуться з приміськими транспортними засобами, які курсують містом, а також закуплять чотири нових тролейбуси.

Про це йшлося 13 лютого на нараді Луцького міського голови, - пише ІА "Волинські новини".

«Проблема, яка існує в нас доволі давно – приміські маршрути. Наші працівники провели аналіз. В один січневий день на зупинці біля РЦ «Промінь» у сторону вулиці Яровиця з 9-ї години до 11-ї були автобуси Луцьк–Промінь, Гірка Полонка–Ківерці, Луцьк–Світязь, Луцьк–Нововолинськ, Луцьк–Несвіч та інші. Загалом 35 приміських автобусів пройшли через цю зупинку, із них 33 здійснювали посадку та висадку пасажирів.

Ми говоримо про те, що в нас у місті ускладнено рух, тому що є багато транспорту. Як же його буде не ускладнено, коли це тільки одна зупинка?» – розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він додав, що лише по ківерцівському напрямку з приміських маршрутів перевезення здійснюють 43 автобуси.

«Поряд із нашою системою громадського транспорту в місті працює ще одна система. Вона працює абсолютно хаотично. Ніхто не контролює ці перевезення. Ніхто ні за що не відповідає. Незрозуміло, за якими правилами і принципами ці приміські автобуси їздять. Ми великими зусиллями оновлюємо наш громадський транспорт (близько 50% автобусів наших приватних перевізників відповідають екологічному стандарту Євро-5 і є відносно новими), ми купуємо тролейбуси (29 нових тролейбусі курсують на маршрутах). На цю сесію ми виділяємо кошти на придбання ще чотирьох тролейбусів. У цей же час в місті їздять транспортні засоби, які перебувають не в найкращому стані», – наголосив мер.

Керівник відділу транспорту міськради Віктор Главічка інформував, що надіслано листи до відповідних структур, запропоновано, зокрема, внести зміни до чинних постанов, паспортів маршрутів, аби вирішити питання курсування приміських автобусів у Луцьку. Він додав, що приміським автобусам заборонено здійснювати посадку-висадку пасажирів на зупинках у центрі міста. За цим мають стежити «Укртрансбезпека», патрульна поліція та організатор цих перевезень.

Міський голова доручив керівнику відділу транспорту провести серйозну роботу в цьому напрямку. Він акцентував, що є законодавство, постанови Кабміну, тому приміські автобуси не можуть їздити містом, бо «управління транспорту ОДА погодило маршрут».

«Наприклад, якщо йдеться про автобус Нововолинськ–Луцьк, то він має доїхати до автостанції і не здійснювати перевезення по Луцьку паралельно з нашим громадським транспортом», – сказав мер.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *