Луцька міськрада не бачить підстав для ліквідації мунварти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцька міськрада не бачить підстав для ліквідації мунварти
image
/ 20.07.2021 / 0 Коментарів

Луцька міська рада надала відповідь на петицію про ліквідацію Департаменту муніципальної варти. Зокрема, на сайті місцевих петиції 19 липня з'явилась довгоочікувана відповідь.

Лучанин Віталій Ковальчук на сайті E-Dem зареєстрував відповідну петицію і за 14 днів вона набрала необхідну кількість голосів – понад 300.

Таким чином, у міській раді повідомили, що:

«Департамент муніципальної варти наділений правом проводити перевірки додержання вимог законодавства про благоустрій, складати відповідні акти та адміністративні протоколи за результатами проведення такої перевірки».

Влада міста стверджує, що департамент муніципальної варти Луцької міської ради є виконавчим органом міської ради для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, у сфері благоустрою населених пунктів, паркування транспортних засобів відповідно до Положення про департамент муніципальної варти, затвердженого рішенням Луцької міської ради від 24.04.2019 № 56/82. У квітні цього року була затверджена структура виконавчих органів міської ради, загальна чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів. Тож у міськраді переконані:

«З огляду на зазначене, підстави для внесення змін у структуру виконавчих органів міської ради та ліквідації департаменту муніципальної варти відсутні».

Що скаже міська рада на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *