Луцькі депутати посперечались через одностатеві партнерства

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцькі депутати посперечались через одностатеві партнерства
image
Оля Коновалова / 31.03.2023 / 0 Коментарів

Луцькі депутати підготували звернення до Верховної Ради України щодо недопущення знищення національних цінностей та прийняття законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» і під час розгляду цього питання у раді розгорілась справжня дискусія.

Авторкою такого звернення виступила обраниця громади Алла Жупанюк. На її думку, законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» це - «шлях до визнання одностатевих шлюбів».

«Вважаємо абсолютно неприпустимим ухвалення цього закону чи подібних, що суперечить, по-перше, чинному Сімейному кодексові; по-друге, ухвалення закону призведе до неминучого агресивного нав’язування гендерної ідеології всьому суспільству і загрожуватиме здійсненню адекватної демографічної політики в час національно-визвольної війни; по-третє, аморальна гендерна ідеологія ще більше проникатиме в освітні заклади, травмуючи психоемоційну сферу дітей; по-четверте, зупинити цей закон – це припинити вкрай агресивну риторику і поведінку ЛГБТ-спільнот, що брутально посягають на гармонійні взаємини межи двома статями в українському суспільстві, морально ослаблюючи українську націю», - йдеться у тексті звернення.

Натомість депутатка Алла Доманська просила колег не підтримувати це звернення, адже законопроєкт «Про інститут реєстрованих партнерств» на її думку, не про одностатеві шлюби.

«Реєстроване партнерство — не є шлюбом, і це вказано ст. 1 п. 2 цього законопроєкту. Крім того, хочу зазначити, що цим законом передбачається, що реєстроване партнерство не дає право на усиновлення, тому прошу цим не маніпулювати. Цей закон дозволяє людям різних або однієї статі юридично узаконити свої відносини, аби мати відносини із державою, володіти майном, управляти ним і мати офіційне право представляти інтереси одне одного і саме в контексті воєнного стану це питання дуже актуальне. Наприклад солдат, який не має родичів може дистанційно укласти договір з якимось другом чи подругою і тоді його партнер, чи партнерка матиме всі повноваження представляти його інтереси чи врешті стати його єдиним родичем визнаним перед державою. Так само цей партнер матиме право на офіційне впізнання тіла загиблого. Крім того, наголошу, що таке навіть одностатеве партнерство не передбачає романтичні стосунки на чому наголошують автори цього звернення». 

Втім, такі аргументи не знайшли підтримки серед більшості депутатів і вони все ж його підтримали. Тоді Алла Доманська намагалася внести зміни до порядку направлення звернень, щоб було чітко зафіксовано, що не усі депутати це підтримують. Проте і ця поправка не знайшла підтримки серед депутатів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *