Луцькі і донецькі науковці створили алею троянд. ФОТО

image
Оля Коновалова / 31.05.2022 / 0 Коментарів

Колективи Луцького та Донецького національних технічних університетів висадили алею троянд.

Про це пишуть Волинські новини.

З початку війни Донецький національний технічний університет перебрався з міста Покровськ на Донеччині до обласного центру Волині, де його прийняв Луцький національний технічний університет, надавши один з корпусів.

Сьогодні університет з Донецька святкує 101-шу річницю від дня заснування, тож в знак подяки подарував ЛНТУ 101 троянду, які колективи обох навчальних закладів висадили на алеї поблизу головного корпусу.

Ректор Донецького НТУ Ярослав Ляшок відзначив, що за понад 100 років університет з Донбасу пройшов дуже складний шлях.

«Ми маємо унікальне досягнення – тричі переміщені. Двічі ми вимушені були переїжджати у новітній історії. Зараз наш університет базується у Луцьку. Нам хотілося б залишити свій слід на волинській землі, тому сьогоднішнє наше свято носить символічне свято «Троянди перемоги». Зі словом «перемога» зараз пов’язані усі наші сподівання. Я гадаю, що представники луцького університету придумають цій алеї назву потім. Думаю, це буде доброю згадкою про перебування тут Донецького національного технічного університету. Ми щиро дякуємо, що в такий незвичайний спосіб ми можемо відсвяткувати день народження нашого університету», – звернувся Ярослав Ляшок до луцьких колег.

Ректор Луцького НТУ Ірина Вахович, своєю чергою, подякувала за троянди та привітала свого колегу та колектив донецького університету зі святом.

«Нам дуже до вподоби ваша ідея. Я навіть не знаю, що може бути символічніше за те, що ми сьогодні з вами робимо. Ви залишитеся в серці кожного з нас. Я переконана, що й ми та Луцьк залишимося у ваших серцях. Думаю, що назва алеї однозначно буде мати слово «перемога». Ми вже з вами святкували і Пасху, і День вишиванки, тому сьогодні ми показуємо ще один приклад єдності. Кожну сьогоднішню троянду ми будемо висаджувати з єдиною думкою – з думкою про найшвидшу перемогу», – зауважила Ірина Вахович.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *