Луцька адвокатка розповіла, чи можна не платити за доставку газу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцька адвокатка розповіла, чи можна не платити за доставку газу
image
Назар Тарадюк / 09.01.2024 / 0 Коментарів

Кожен користувач природного газу в Україні вже отримує дві платіжки: за фактично спожитий газ та транспортування газу, але вже згодом може з'явитися й так звана «третя платіжка» за обслуговування внутрішньо будинкових газових мереж та приладів обліку газу.

В етері «Актуально» 12 каналу адвокатка Яна Кінах розповіла, чи можна все ж відмовитися від додаткових платіжок за газ, як це нещодавно в судовому порядку зробила одна із мешканок Луцького району.

«Справді є таке рішення, воно ще не набрало законної сили, оскільки ще є строк на апеляційне оскарження. Будемо бачити, як це рішення буде сприймати суд апеляційної інстанції. Оскільки до того по Волині та й по всій Україні існувала не зовсім позитивна практика, навпаки, здебільшого позови, які надавали оператори газорозподільної системи фактично задовільнялися. А це рішення було фактично революційне в цій темі. Тут при вирішені питання більш широко розглянули всі теми, які впливають на задоволення такого рішення чи на відмову в задоволенні такого позову. Тобто тут суддя більш широко підійшов і до повноважень газорозподільної системи, і про реєстрацію чи не реєстрацію певних методик і положень.

Взагалі національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг – це є постійно діючий центральний орган виконавчої влади, який створюють на підставі розпорядження Кабміну. Відповідно він відноситься до органів центральної виконавчої влади. Відповідно всі рішення, які приймаються, в тому числі й щодо затвердження тих чи інших тарифів, чи до затвердження методики оплати, підписання таких договорів, де детально врегульовані всі ці питання, вони підлягають реєстрації в Мінюсті. Іншого в законі не передбачено», - зазначила адвокатка.

У випадку ж з мешканкою Луцького району позитивне рішення судді щодо оплати газу, за словами Яни Кінах, вдалося отримати, бо суд детально підійшов до вивчення всіх компонентів цієї справи.

Детальніше – дивіться в сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *