Луцькі школярі - в гостях у податківців

image
Назар Тарадюк / 22.11.2023 / 0 Коментарів

Старшокласникам Луцької гімназії № 7 волинські податківці під час тематичного уроку розповіли про значення фіскального чека для захисту прав споживачів і забезпечення рівних умов для діяльності сумлінного бізнесу.

Як наочність працівники податкової служби використали тематичні відеоролики ДПС України, - інформують на сторінці відомства.

До діалогу щодо ролі податків для цивілізованих країн учнів запросила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук, - сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Ви вже досить дорослі, щоб зрозуміти: жодна держава не може існувати без податків. Сьогодні ми пропонуємо поміркувати разом щодо того, яке значення має звичайний фіскальний чек, який ви отримуєте у магазині, для покупця і держави. Впевнена, що ваші судження допоможуть нам краще планувати просвітницькі заходи і контрольно-перевірочну роботу», – наголосила Оксана Левчук.

Посадовиця підкреслила, що податкова служба продовжує активну інформаційно-роз’яснювальну кампанію з платниками податків щодо обов’язкової фіскалізації розрахункових операцій.

Про важливі реквізити фіскального чека та наслідки, що виникають під час ігнорування продавцем свого обов’язку видати чек учням розповіла головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Валентина Дем’янік.

«Кожен підприємець і всі керівники фірм добре знають про свій обов’язок видати фіскальний чек покупцю. А ви повинні знати, що отриманий чек - це ваш захист як споживача, що дає право на повернення зіпсованого чи бракованого товару», - звернула увагу школярів Валентина Дем’янік. 

Представниця податкової служби також розповіла про алгоритм дій покупця у випадку неотримання фіскального чека та про можливості перевірки отриманого чека на вебпорталі ДПС.

Нагадаємо, що господарюючі суб’єкти Волині вже використовують понад 17 тисяч реєстраторів розрахункових операцій. Програмні РРО впевнено домінують у сфері обліку розрахункових операцій. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *