Луцьких муніципалів підловили на маніпуляції

image
Назар Тарадюк / 09.06.2023 / 0 Коментарів

Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради на своїй сторінці опублікував два суперечливі дописи щодо паркування транспортних засобів на тротуарі.

Це зауважив користувач Facebook Naverns Chudakuli.

В одному з дописів луцькі муніципали зазначили, що виграли у справу щодо водія, який здійснив стоянку транспортного засобу на тротуарі (вулиця Богдана Хмельницького, 18) у місці, яке не було позначене відповідними дорожніми знаками з табличками. 

Хоча ще у 2019 році у Департаменті пояснювали справу щодо паркування на вулиці Богдана Хмельницького, 17. За їхніми словами, "стоянка забороняться на тротуарах за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м". У дописі вони зазначили, що автомобілі, які здійснюють зупинку/стоянку в такий спосіб не порушують ПДР.

На сторінці додали, що ця норма поширюється не лише на тротуар біля департаменту, а й діє на території всього міста Луцька та країни загалом.

"Вулиця Богдана Хмельницького є вулицею з одностороннім рухом. Згідно п.п. 15.3 Правил дорожнього руху у населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяється на лівому боці дороги з одностороннім рухом", - йдеться у дописі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *