Мер Володимира прокоментував скандальний тендер у лікарні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Мер Володимира прокоментував скандальний тендер у лікарні
image
Назар Тарадюк / 27.06.2023 / 0 Коментарів

Міський голова Володимира Ігор Пальонка 27 червня провів брифінг для місцевих ЗМІ, на якому відповів на запитання, які цікавили журналістів.

Про це йдеться на сторінці мера Володимира.

  • Прокоментуйте, будь ласка, ситуацію із проведенням тендеру у лікарні, яка набула великого розголосу.

Я особисто поспілкувався з керівницею ТМО щодо правдивості інформації, яку вона надавала у соціальних мережах. Тетяна Ващук підтвердила, що заявник із нижчою ціновою пропозицією, який не подав вчасно документи, вимагав прийняти їх наступного дня після завершення терміну подачі. Однак це є порушенням закону, тож документів у нього не взяли. Та деякі медіа кинулись коментувати це як перевитрату коштів.

Ніхто нікому не забороняє подавати документи вчасно. Маємо чимало випадків, коли підприємства не просто роблять це у прописані законом терміни, а й деколи ідуть на певні ризики, знижуючи ціну, і таки виграють тендер. Завжди все має відбуватись у законний спосіб. Якщо виявлять порушення, керівництво ТМО буде притягнуте до відповідальності правоохоронними органами.

Багато вкладено у розвиток лікарні, але оскільки вона набуває статусу кластерної, це накладає додаткові зобов’язання на міську владу. Як будете сприяти подальшому розвитку медицини?

Справді, якби ми не вкладали кошти в лікарню, питання кластерності нині б не стояло. За кошти місцевого бюджету ми придбали обладнання для комп’ютерної томографії, ряд УЗД-апаратів, відповідно до чинних норм будується приймальне відділення. Серед аргументів на нашу користь також – не тільки кошти, які вкладаємо, а й наявність на території громади низки військових формувань, близькість до кордону, сприятлива логістична позиція. Тож післязавтра на нараді у Міністерстві охорони здоров’я, де буде вирішуватись доля нашої лікарні, будемо переконувати міністра, що кластеризація має бути тільки у Володимирі. Переконаний, нам це вдасться. Одним із наших пріоритетів нині є і реабілітаційний центр, який буде в структурі ТМО. Уже є зведений кошторис, візуалізація даного закладу. Будемо максимально пришвидшувати початок робіт.

  • Чи є спеціалісти для реабілітаційного центру?

У нас є люди, які проходили навчання за кордоном або ще навчаються. Хочу наголосити, що в ТМО уже є відділення реабілітації, яке також має певну кількість потрібних для цього напрямку фахівців.

  • Яка ситуація по 7-й школі? Чи сформували учительський штат, чи набрали достатньо класів?

На тижні буде призначено директора, який розпочне цю роботу. Щодо кількості класів через тиждень-два все буде більш зрозуміло, адже хтось з учнів пішов у інші школи, хтось чекає.

  • Попри воєнний стан, у місті на літо заплановано роботу на низці об’єктів. Літо наближається до свого зеніту. Чи встигнете все зробити?

Через те, що торік майже не проводився ремонт доріг, цього року ми зробили його пріоритетом. Намічено ремонт 18 вулиць, вісім уже відремонтовано, дев’ята – вулиця Сагайдачного – в роботі, розпочали вулицю Івана Богуна. По більшості вулиць, які ще чекають своєї черги, уже проведені процедури закупівлі, і я вірю, що всі заплановані об’єкти будуть відремонтовані. Були думки, робити чи ні стадіон. Але об’єкт починали ще до війни, тож вирішили, що він має бути завершений. Поки що підрядники у строки вкладаються. Також планували провести ремонт п’яти дворів. По одному з них, на вулиці Поліської Січі, 59, тендер уже відбувся, підрядник найближчим часом почне ремонт. За наявною інформацією від профільного заступника та управління інфраструктури, решту дворів також постараємось встигнути зробити.

Приймальне відділення лікарні підрядники обіцяють здати у жовтні. У липні переможець тендеру розпочне ремонт тротуарів вулиці Устилузької. З місцевого бюджету виділено субвенцію на службу автомобільних доріг у Волинській області, сьогодні у відрядженні перший заступник, який веде перемовини, щоб не затягувати з облаштуванням тротуарів на вулиці Зимнівській.

Скажу про дві дороги районного значення. «Новосілки – Орані» вчора особисто відвідував, поки темпами ремонту задоволений. Цього року як мінімум має бути покладений нижній шар асфальту. По дорозі у Дігтеві – ті самі сподівання. Якщо будуть сприятливі умови, можливо, буде виконано й більше.

Усі бачать, що проводиться багато поточних ремонтів у місті. Найближчим часом плануємо поремонтувати територію поблизу автостанції, проїзд через дворову територію на вулиці Поліської Січі. Значні кошти, понад 160 мільйонів, цьогоріч виділено на підтримку військових. Були нарікання від бригади ТРО, але ми знайшли вихід з ситуації, дали субвенцію на міську раду Нововолинська, і все потрібне обладнання вже передано в зону бойових дій.

Є ряд зауважень мешканців щодо водопостачання. Плануємо відремонтувати водопровід на вулиці Володимира Великого, де є постійні пориви. Завершили прокладати його на вулиці Лобачинській в Заріччі. Починаємо ремонт водопроводу у Суходолах з під’єднанням до села Ласків, де нині найгірша якість води.

Дві котельні переводимо на альтернативні джерела енергії: на Сагайдачного, біля адмінкорпусу «КП «Володимиртепло», і біля п’ятої школи. Також плануємо реконструкцію в центральній частині міста, на площі – виведення двох котелень на Князя Василька, 3 і Ковельській, 12 з експлуатації і під’єднання їх до котельні на вул. Шевченка, 8. Це і економія енергоносіїв, і водночас роботи в рамках майбутньої реконструкції площі.

Вірю, що все, назване мною, цьогоріч буде зроблено.

  • Щодо стадіону ви маєте на увазі тільки огорожу чи взагалі завершення робіт? Адже і стадіон, і музей стали у місті ремонтними довгобудами. На музей соромно дивитись.

Стадіон почали у 2021 році. На жаль, війна внесла корективи: торік нам держава не дозволяла, але зараз можна ці роботи завершити. Маю на увазі огорожу, площадку при в’їзді, буде також ще один workout-майданчик.

Уторік не можна було проводити роботи й в музеї. Відповідну підготовчу документацію уже скориговано, проведено експертизу, і я вірю, що найближчим часом почнуть реставрацію фасаду музею. Додам, що цього року ще плануємо розпочати реставрацію музичної школи.

  • Чи вдасться до 1 вересня збудувати укриття у гімназії?

Археологічні роботи затягнулися, був ряд запитань щодо пожежної безпеки. За інформацією, яку маю, проєкт уже на експертизі. Опісля відразу ж оголосимо торги. Будемо робити максимально усе, щоб найшвидше розпочати роботи і щоб діти повернулись туди на навчання.

  • Коли на центральному перехресті були неполадки зі світлофорами, траплялось багато аварій. Коли планується облаштувати тут кільце, про яке так багато було розмов?

Вважаю це вкрай важливим. Візуальне бачення кільця уже є, виготовляється проєкт. Нещодавно повернувся з відрядження у польське місто Мальборк, де на кожному перехресті облаштовано рух по кільцю, це дуже зручно, зменшує аварійність. Ми до цього теж ідемо.

  • Ви говорили, що святкування Дня міста буде мінімальним. Що заплановано?

Ідеться про ряд заходів, спрямованих передусім на збір коштів для військових, відбудуться спортивні змагання, декілька заходів для дітей та молоді. Масштабного святкування не буде. День міста збігається з часом із Днем Української державності. Бачимо з досвіду, що у такі дні посилюються ракетні обстріли. Тому маємо дбати про безпеку у першу чергу.

Нагадаємо, у Володимирі поширюють фейкові листівки про мера.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *