Міськрада Володимира може нераціонально витратити 80 млн, - депутат

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Міськрада Володимира може нераціонально витратити 80 млн, - депутат
image
Назар Тарадюк / 07.09.2023 / 0 Коментарів

У Володимирі міськрада планує витратити понад 80 мільйонів на капремонт водогону, авто для поливу рослинності, відшкодування витрат на будівництво огорожі стадіону тощо.

Своє обурення висловив голова депутатської фракції «Слуга народу» Микола Юнак.

«Понад 80 мільйонів Володимирська міськрада планує витратити на речі, які можна зробити після війни. Про це не можна мовчати!

Як голова депутатської фракції "Слуга народу", хочу донести до відома громадськості цю інформацію. Друзі, запитайте у ваших депутатів на округах, чому вони приймають такі рішення і чим керуються? І це тоді, коли Президент Зеленський закликає голів територіальних громад скерувати максимум коштів на підтримку наших військових, нам нав'язують інші пріоритети. Чи не пора зупинитися і розставити цілі нашої діяльності згідно вимог часу?!

Уже 7 вересня запланована сесія міськради, на якій прийматимуть зміни до бюджету Володимира.

17 млн грн пропонується скерувати на капремонт водогону по вул. В. Великого, Л. Лук'яненка, Проскури, Сонячної, Лісничої. Проектно-коштористна документація уже виготовлена. Це чудово. Її можна відкласти до кращих часів й виконати роботи потім. Адже діючий водогон працює. Оновити його можна і після закінчення воєних дій.

670 тис. грн пропонують витратити на розробку Проектно-кошторисної документації для реконструкції котельні по вул. Шевченка, 8. В подальшому планується заміна старих газових котлів на (!) нові газові котли! І це в час, коли уся країна намагається перейти на альтернативні джерела палива, наприклад, твердопаливні котли. Орієнтовна вартість майбутнього проекту складе 30 мільйонів гривень. Чи могло б це зачекати? Та звісно.

Ще 30 мільйонів у подальшому можуть витратити на будівництво нового корпусу територіального центру, який опікується літніми мешканцями міста. Сам заклад потребує розширення, звісно, але не обов'язково під час війни. І не на 15 ліжок він повинен бути, а, скажімо, так на 100. Зараз же нам пропонують виготовити Проектно-кошторисну документацію за 370 тис. грн. Невже це не можна відкласти до закінчення воєнних дій?

Якщо думаєте, що після потенційної витрати 60 мільйонів, які ми щойно розглянули, вас уже нічим не здивуєш, то ви помиляєтеся.

Так за 2 млн грн пропонують придбати авто для поливу рослинності у Володимирі. Невже полив квітів важливіший за побут військових, наприклад?

Але ще нахабніше виглядають наступні 2 пропозиції доплатити кошти за проекти, які вже реалізовані. Так 455 тис грн хочуть скерувати для відшкодування витрат на будівництво огорожі стадіону! Чекайте! Але громада уже витратила на цей проект 1,6 мільйони грн. Хтось же рахував кошторис?! Як тепер реалізований раніше проект може здорожчати майже на 30%? Така ж ситуація із проведеним ремонтом на вул. Академіка Глушкова. Там сума компенсації - 450 тис. грн. Тобто разом майже 1 мільйон гривень планується доплатити поза кошторисом по проектах, які уже були завершені. У нас так багато мільйонів у бюджеті, що ми ними можемо кидатися у будь-яких попередніх виконавців?

Звісно ж, міськрада скаже, що військовим ми допомагаємо. Аякже! Тільки суми неспівмірні. Наприклад, зараз в планах виділити понад 26 мільйонів на допомогу військовим з 14 бригади, 39 ЗРП, 3 ОШБР та іншим підрозділам. Проте в рази більше уже заплановано витратити на проекти, які аж не настільки нагальні, щоб під час війни, ставити їх у пріоритеті вище за потреби військовослужбовців.

Закликаю кожного депутата зважено приймати рішення, визнаючи, що кожне наше голосування сьогодні може наближати нашу перемогу або ж навпаки. Пишіть в коментарях, що ви думаєте з цього приводу», - написав Юнак.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *