Мобілізація на Волині: яких фахівців потребує військо

image
Оля Коновалова / 03.05.2022 / 0 Коментарів

У Волинському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки військовослужбовців триває набір до лав ЗСУ.

Про це інформує Суспільне.

«На службу найбільше потребують артилеристів, механіків, операторів і водіїв броньованих машин», – розповів начальник сектору оборонно-мобілізаційної роботи центру Павло Свадовський під час брифінгу 2 травня.

З його слів, такі дефіцитні спеціальності у війську пов’язані з тим, що з-за кордону прибуває нові зразки, військової техніки, на яку потрібно навчати людей.

«Якщо є спеціальності, котрі поки не потрібні, і люди хочуть піти на службу, то ми пропонуємо перенавчання на інші спеціальності. Якщо не хочуть, включаємо в резерв», – говорить начальник сектору.

Щодо показників мобілізації, каже Павло Свадовський, то наразі у Волинській області вони виконані на 86 %.

«Термін на мобілізацію – 90 днів, закінчується в кінці травня. Думаю, що ми вчасно поставимо частини, які доукомплектовуються, підрозділи, які заново формуються, щоб вони вчасно були в навчально-бойові центри на бойове злагодження та виконували надалі бойові завдання по обороні України», – говорить начальник сектору у Волинському терцентрі.

Також, як розповів Павло Свадовський, роздача повісток для військовозобов’язаних у Луцьку та інших волинських містах, яка відбувається в центрах зайнятості, сервісних центрах МВС, торгових центрах тощо, є нормальною практикою та не суперечить українському законодавству.

«Військовослужбовці та працівники територіальних центрів комплектування діють в межах закону. В присутності поліції чоловіків запрошують, щоб вони прибули до територіального центру комплектування, де з’ясуються придатність, військово-облікова спеціальність, стан здоров’я тощо. І люди мають носити з собою документи», – каже начальник сектору.

Щодо переселенців, котрі прибули на Волинь, то 16 тисяч із 45 тисяч осіб – це чоловіки різного віку. Павло Свадовський додав: із них лише 2 280 чоловіків стало на облік в обласний терцентр комплектування та соцпідтримки військовослужбовців.

Раніше ми повідомляли, чому та кому на вулицях Луцька роздають повістки.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *