На дезінформаційну кампанію «Майдан-3» росія виділила $250 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На дезінформаційну кампанію «Майдан-3» росія виділила $250 млн
image
Назар Тарадюк / 01.03.2024 / 0 Коментарів

росія на просування своїх наративів у Telegram виділила 250 мільйонів доларів.

Загалом на всю дезінформаційну кампанію під назвою «Майдан-3» рф заклала 1,5 мільярда доларів, - повідоми представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в етері телемаратону «Єдині новини».

«Але якщо порахувати щоденні витрати росії на війну та забезпечення окупаційного корпусу, БК, втрати, соціальне навантаження, санкції — то це насправді вигідна для путіна інвестиція. Легше відкрити в Україні внутрішній фронт, ніж перемогти захисників на лінії фронту», — сказав Юсов.

За його словами, в межах російської кампанії в українському суспільстві будуть поширювати наративи про «зраду» у різному контексті — спроба зриву мобілізаційної кампанії, спроба делегітимізації рішень української влади, розхитування ситуації всередині країни, підпил міжнародної коаліції тощо.

«Там, де ви не можете перевірити інформацію, де замість експертної дискусії — істерика та нагнітання, а також анонімні джерела — до цього треба ставитися надзвичайно прискіпливо. Головна зброя цієї кампанії цілить у мозок, душу і серце українців. Маніпуляція на тонких і чутливих темах, зокрема щодо поводження з військовополоненими. Ворог тут не гребує нічим», — сказав Юсов.

До слова, в листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що від розвідки та партнерів отримав інформацію про наміри росії поширити новий план дезінформації — так званий «Майдан-3».

За словами президента, москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни та, зрештою, усунути президента «будь-якими наявними інструментами»: «Може, не шляхом вбивства, але це зміна».

За даними розвідки, метою цієї кампанії є поставити під сумнів легітимність рішень, ухвалених українською владою після 20 травня — як політичного, так і військового керівництва.

Також росіяни хочуть поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити українців із союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови».

У ГУР МОУ розповіли: росіяни очікують на певну «смуту» в українському суспільстві. Після цього, у період першої половини червня, завдати військової поразки на сході, користуючись тим, що в армії має бути двояка думка: «Хто нами керує, а чиї накази ми виконуємо тощо».

Кульмінація російської спецоперації «Майдан-3», за даними розвідників, настане у березні-травні. До операції росія хоче залучити лідерів думок та громадських діячів, масово закуповує та створює Telegram-канали й ботоферми.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *