На Хмельниччині в медиків вилучили майже 8 млн грн

image
Назар Тарадюк / 14.10.2024 / 0 Коментарів

На Хмельниччині лікарю-неврологу та фельдшеру екстреної медичної допомоги повідомили про підозру у зловживанні впливом.

Про це інформують у прокуратурі області.

Медики розробили схему незаконного заробітку. Фельдшер організовував пошук та підбір громадян, які мали намір отримати групу інвалідності. Лікарка, в свою чергу, оформляла «клієнтів» на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без фактичного перебування таких на стаціонарному лікуванні виготовляла медичні документи, які в подальшому ставали підставою надання таким громадянам груп інвалідності.

Ціна таких послуг коливалась від 3600-7800 доларів США. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України при отриманні коштів. 

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили понад 182 тис доларів, понад 6500 євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, чорнові записи, медичну документацію, мобільні телефони.

Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки – перебуває на розгляді в суді.

Тривають слідчі дії, щодо встановлення причетності до вчинення злочину працівників МСЕК.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України та Управління СБУ  в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, на Хмельниччині затримали керівницю МСЕК, яка викинула $500 тис. у вікно.

Читайте також: Що відомо про керівницю МСЕК у якої знайшли $6 млн

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *