На Київщині росіяни вбили понад тисячу цивільних – поліція

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Київщині росіяни вбили понад тисячу цивільних – поліція
image
Оля Коновалова / 19.04.2022 / 0 Коментарів

У Київській області у результаті російського вторгнення загинуло вже більше 1000 цивільних осіб.

Про це заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, інформують на Фейсбук обласної поліції.

«На Київщині в результаті російської агресії загинуло понад 1000 цивільних осіб», - зазначив він.

За словами Нєбитова, наразі правоохоронці фактично відпрацьовують половину території Київщини, яка була під окупацією.

Він сказав, що ворог не тільки вбивав наших громадян і грабував їх, але росіяни під час відходу також залишили дуже багато небезпечних «сюрпризів». За інформацією правоохоронця, ці вибухонебезпечні предмети можна інколи знайти у будівлях, пральних машинах, холодильниках, мікрохвильових печах, дверях — будь-де.

«Нещодавно доповіли інформацію, що відпрацьовувалося одне з селищ, і на кладовищі зняли вже 13 розтяжок. От вам ціна цього «братнього народу», який, знаючи, що у нас будуть поминальні дні, що цивільні люди підуть на кладовища згадувати своїх пращурів, - наставити там розтяжки, щоб люди загинули або травмувалися», - заявив очільник обласної поліції.

Як поінформував Нєбитов, поліції Київщини допомогла Нацполіція, і наразі на території області працюють їхні колеги зі Львівщини, Закарпаття, Чернівців, Хмельниччини, Вінниччини - загалом більше 400 осіб. Вони, серед іншого, збирають у населення повністю всю інформацію про злочини, які були скоєні щодо них загарбниками. Правоохоронці наразі вже допитали більше 27 тисяч осіб.

«Дуже багато повідомлень громадян (надходить – ред.) про знищення їхніх будинків, - це більше 1,5 тисячі таких звернень, про повне знищення. І близько 5 тисяч – це інформація від людей, які кажуть, що їхні будинки пошкоджені. «Вся ця інформація зібрана лише нашими підрозділами. Але, щоб ми швидко і ефективно відпрацювали, то працюють і слідчі ДБР, і слідчі СБУ», - уточнив Нєбитов.

Говорячи про знищення вибухонебезпечних предметів на Київщині, він сказав, що тут робота йде по трьох напрямках: з боку ЗСУ, які розміновують перше, що бачать, потім - вибухотехніки НПУ із приданими силами, і окремо - ДСНС, які розбирають завали і знищують ці предмети.

Тому громадянам треба бути дуже обережними і обов’язково дотримуватися інструкцій і правил, які дають і ДСНС, і вибухотехніки.

«Якщо певні міста раніше були захоплені рф, і громадяни знають, що там знаходився ворог, то, якщо він користувався приміщенням цих осіб, з вірогідністю 90%, що він залишив вам вибухонебезпечний «сюрприз», - поінформував Нєбитов.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *