На Ковельщині через суд вимагають збереження пам’яток археології

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Ковельщині через суд вимагають збереження пам’яток археології
image
Назар Тарадюк / 18.07.2024 / 0 Коментарів

На Волині прокурори звернулися до суду з двома позовами, аби визнати протиправною бездіяльність департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної військової адміністрації та зобов’язати вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України об'єктів культурної спадщини – Городища давньоруського часу Х-ХІІІ ст. Турійськ-2, розташованого на лівому березі річки Турія у межах селища Турійськ, та Городища пізнього середньовіччя Дуліби-1 неподалік від села Дуліби.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори з'ясували, що орган влади, попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини», за 15 років, які минули з часу виявлення пам'яток та занесення її до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Волинської області, так і не виготовив облікової документації на об’єкти, відтак відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятки археології в Реєстрі не забезпечує їх належного захисту та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домагатимуться зобов'язання департаменту обласної військової адміністрації вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єктів культурної спадщини.                                                             

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *