На Ковельщині жінка купила будинок для бездомних котів і собак

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Ковельщині жінка купила будинок для бездомних котів і собак
image
Назар Тарадюк / 15.03.2023 / 0 Коментарів

У селі Клюськ мешканка Турійська Марина Шворак купила будинок для того, щоб утримувати бездомних тварин.

Наразі там знайшли прихисток 31 собака і 30 котів, серед них є тварини з інвалідністю – без кінцівок і їх потрібно лікувати. Про приватний притулок для чотирилапих, який функціонує на волонтерських засадах, розповіла адвокат, депутат Турійської селищної ради Антоніна Гут, – пише «Вісник+К».

Будинок, на жаль, відключений від електропостачання, його обігрівають пічкою, яку допоміг зробити Борис Панчук. На ній також готують їжу для тварин. Купувати корм для тварин Марині Шворак постійно допомагає дочка Ольга, яка живе у Луцьку, та волонтер з Ковеля Олександр Богданович. Але його все одно не завжди вистачає. Долучилися до цієї волонтерської спілки ще двоє мешканок Турійська – Яна Бадира та Віта Григорчук. Вони допомагають пані Марині доглядати та лікувати пухнастиків.

Ще одна важлива деталь, коти та собаки в притулку разом живуть мирно, також дружелюбно ставляться до курей і качок, які теж мешкають по сусідству.

Нещодавно до підтримки приватного притулку для тварин долучився благодійний фонд «Тризуб ЄС». Через польського друга Норберта Ванарського вони залучили до справи товариство «InNeed» з Любліна. Там погодилися допомогти з продуктами для тварин. Першу партію кормів вже передали Марині Шворак.

"Але є велике прохання до всіх небайдужих, які хочуть взяти у сім’ю котика або собачку, звертайтесь за телефоном 0994107620. Вони вас чекають, а хто має можливість допомогти подальшому функціонуванню цього приватного притулку для наших чотирилапих пухнастиків, передайте продукти або перерахуйте, будь ласка, доступну вам суму на особисту картку Шворак Марини Миколаївни в Ощадбанку за номером 5167 8020 0151 0129. Всім дякую за людяність, – зазначила Антоніна Гут.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *