На Рівненщині військова не приходила на службу, але отримала 500 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Рівненщині військова не приходила на службу, але отримала 500 тисяч
image
Назар Тарадюк / 22.09.2023 / 1 Коментарів

На Рівненщині в одній з військових частин донька офіцера впродовж 11 місяців не приходила на службу та не виконувала своїх посадових обов’язків, але отримала понад 500 тисяч гривень із держбюджету.

Тому заступникові командира батальйону цієї військової частини повідомили підозру через незаконну виплату пів мільйона гривень доньці іншого офіцера. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що офіцер підписував документи для видачі грошового забезпечення, коли обіймав посаду тимчасового виконувача обов’язків командира військової частини.

За даними слідства, він протиправно призначав доплати для доньки колеги. Унаслідок цього військова, яка 11 місяців не з’являлася на службі, отримала понад 500 тисяч гривень із держбюджету.

Тепер посадовця підозрюють у недбалому ставленні до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинену в умовах воєнного стану — ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру військовослужбовиці, яка ухилилася від служби та продовжувала отримувати виплати, за статтею самовільного залишення військової частини (ст. 407 КК України).

У ДБР пообіцяли, що домагатимуться відшкодування державі завданих збитків.

Коментарі (1):

  1. Для чого гинуть наші захисники,щоб хтось крав гроші? Ніколи чуєте ніколи не виграєм війну поки не зникне корупція

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *