На Рівненщині мати загиблого воїна віддала держкошти на облаштування спортмайданчика. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Рівненщині мати загиблого воїна віддала держкошти на облаштування спортмайданчика. ФОТО
image
Назар Тарадюк / 20.11.2022 / 0 Коментарів

Матір бійця з Рівненської області профінансувала будівництво спортивного майданчика у селищі за гроші, які виділила держава після загибелі сина. Іван Клюйко загинув у бою навесні 2022 року.

Про це повідомляє Дубровицька міська рада.

Іван Клюйко загинув у бою навесні 2022 року. Марія Пешко після загибелі сина на війні знайшла сили не лише жити далі, а й допомагати іншим.

Героїчний вчинок матері загиблого воїна

Марія Пешко вирішила залишити пам'ять про себе та свого хороброго сина. Отримавши державну компенсацію жінка стала ініціатором будівництва та облаштування футбольного поля зі штучним покриттям на території місцевого ліцею в селі Орв'яниця, де ріс і навчався її син.

Марія Пешко також працювала у ліцеї та була капітанкою жіночої волейбольної команди.

Віднині на цьому майданчику місцеві учні та молодь зможуть займатися мініфутболом, волейболом, баскетболом, легкою атлетикою.

У день відкриття спортивного майданчика відбувся перший мініфутбольний турнір імені Івана Клюйка. Право першого удару мали побратими Івана, які товаришували з дитинства.

Що відомо про Івана Клюйка

Іван Клюйко боронив державу в зоні АТО, починаючи з 2014 року. У 2021-му він підписав контракт із Збройними силами. Загинув боєць 24 квітня 2022 року у бою поблизу Попасної на Луганщині.

Такий випадок, коли матір віддає гроші за загибель сина – перший на Рівненщині, зазначив начальник ОВА Віталій Коваль.

В цей майданчик вкладено 2,5 мільйони гривень, це частина з усієї суми, яку отримала родина загиблого. також біля нового футбольного поля Іванові Клюйку відкрили пам'ятну стелу.

Зазначимо, що у постанові Кабміну №168 від 28 лютого йдеться, що родини загиблих військових, які боролися проти російського окупанта з 24 лютого 2022 року, мають право на одержання одноразової допомоги в розмірі 15 мільйонів гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *