На росії продукти, в яких закінчується термін придатності, хочуть віддавати на благодійність

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На росії продукти, в яких закінчується термін придатності, хочуть віддавати на благодійність
image
Оля Коновалова / 22.07.2022 / 0 Коментарів

Мінпромторг російської терористичної федерації підтримав програму розподілу між незаможними росіянами продуктів харчування, у яких закінчується термін придатності (фудшерингу).

Передбачається, що ретейлери передаватимуть товари з коротким терміном придатності, які придатні до вживання, а також мають потрібні сертифікати якості та відповідають чинному регулюванню. Наразі торговим мережам вигідніше списати та утилізувати продукцію, ніж передати її на благодійність, оскільки доводиться сплачувати ПДВ, зазначили у відомстві.

"За експертними оцінками, якщо торговельні мережі передаватимуть на благодійність харчову продукцію з коротким терміном придатності, то це може підтримати тих, хто потребує, і врятувати близько 1 млн тонн продовольства на рік", - зазначив представник Мінпромторгу. У відомстві додали, що питання вимагає опрацювання та обговорення з ФНП, оскільки для цього виду операцій необхідно звільнення від ПДВ.

Раніше Мінпромторг пропонував інший проєкт допомоги незаможним – "Продовольчий сертифікат". Передбачалося, що на спеціальну банківську картку надходитимуть кошти, які можна витратити лише на певні види товарів. Але рішення про запуск цієї програми не ухвалили.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *