На «Устилузі» вилучили контрабанди на 1,7 млн грн

image
Назар Тарадюк / 19.12.2023 / 0 Коментарів

На митному посту "Устилуг" викрили перевізника, який в одному рейсі скоїв кілька правопорушень.

Чоловік офіційно ввозив "червоним коридором" два вживаних автомобілі на спеціалізованому авто з платформою. Додатково задекларував товар для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних із підприємницькою діяльністю.  Однак у ході повного митного огляду з його вантажу загалом вилучили більше пів тонни товарів промислової та харчової груп сумарною вартістю 1 млн 750 тис грн, - інформують у Волинській митниці.

Частину з них, а саме 73 кг засобів догляду за волоссям, порушник не задекларував, розмістивши у багажниках автівок.

"Нагадуємо, що недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів", - йдеться в повідомленні.

Решту прихованого товару - батарейки до вейпів, м'ясопродукти, електротехніку - виявили у тайнику. Його влаштували із використанням фанери та металопрофілів між ланжеронами лавети. Тому транспортний засіб, а саме спеціалізований причіп-платформу марки "Прагматек", оцінений у 123 тис грн, теж тимчасово вилучили.

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, переміщення товарів з приховуванням від митного контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими тайниками. Остаточні рішення щодо конфіскації та штрафів невдовзі прийматиме суд.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *