На відбудову України можуть піти заморожені в Ірландії російські активи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На відбудову України можуть піти заморожені в Ірландії російські активи
image
Оля Коновалова / 29.04.2022 / 0 Коментарів

російські активи, заморожені в Ірландії, можуть бути арештовані та використані для відбудови України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Irish Times.

«Понад 1 млрд євро заморожених російських активів можуть бути арештовані для виплат на відбудову України», - цитує видання міністра закордонних справ Ірландії Саймона Ковені.

Ірландія вже заморозила 1,2 млрд євро коштів, пов’язаних з росією в рамках режиму санкцій ЄС, міністр сказав, що держава готова зробити ще один крок і арештувати їх.

Опозиція також пропонує, що ці кошти слід використати для оплати рахунків за гуманітарну допомогу біженцям з України.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Від початку цієї війни Європейський Союз, США та інші країни-союзники почали надавати Україні активну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Держави ЄС погодили п’ять послідовних пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей фінансування кремлівської «машини війни». Керівництво ЄС працює над шостим пакетом санкцій, розглядаючи можливість запровадження ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для економіки рф.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *