На Волині активно добудовують дорогу, що веде до Шацьких озер

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині активно добудовують дорогу, що веде до Шацьких озер
image
/ 19.05.2021 / 0 Коментарів

У Волинській області відновлюють автошлях, що веде до Шацьких озер. Зокрема, в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартували роботи на 10-ти кілометровій  ділянці у напрямку від Шацька до Любомля.

Про це повідомили в управлінні інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

До слова, завдання відновити дорогу перлин Волинського краю Шацького поозер’я дав Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Волинь у липні 2020-го року.

Відтак, на автомобільній дорозі загального користування державного значення Т-03-02 Піща - Шацьк – Любомль - Володимир-Волинський - Павлівка - Горохів - Берестечко - Козин - /М-06/ активно продовжується відновлення дорожнього покриття.

1

Наразі від Шацька до Любомля розчищають узбіччя, фрезерують старе дорожнє покриття та влаштовують верхній шар нового.

Станом на 11 травня 2021 року по даній  дорозі освоєно 91,2 млн. гривень.

Слід зазначити, що у 2020 році розпочався поточний середній ремонт  на окремих ділянках цієї дороги. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 593,6 млн гривень. Роботи з проведення поточного середнього ремонту окремих ділянок цієї автодороги розпочаті у 2020 році (освоєно 101,1 млн. грн).

2

«Головне, аби ремонт доріг в області відбувався вчасно та на совість. Тому триматиму це на контролі, щоби усі кошти були освоєні, а дороги - якісними. Прошу активно працювати у цьому напрямку», - зауважив голова ОДА Юрій Погуляйко під час однієї з останніх нарад із автодорожниками області.

Так, вже повністю відновлено 17-ти кілометрову ділянку автомобільного шляху Піща-Шацьк.

3

45

Також варто зауважити, у цьому році планується завершити будівництво школи у Піщі. Невдовзі замість навчального закладу розташованого у кількох старих дерев’яних будівлях височітиме яскравий двохповерховий та просторий заклад. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 56 млн гривень.

Новозбудований навчальний заклад, потужністю 200 учнівських місць, має загальну площу існуючої будівлі – адміністративного корпусу – 354,1 м² і загальну площу навчального корпусу – 1903,17 м².

6

Слід зазначити, що будувати школу розпочали у 2019 році. У 2020 році проєкт з будівництва був включений у програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У поточному році на реалізацію проєкту передбачено  28 млн гривень, з них кошти державного бюджету – понад 25 млн гривень та кошти місцевих бюджетів – близько 3 млн гривень.

Наразі будівельники працюють над внутрішніми і зовнішніми ремонтними роботами та розпочинають облаштовувати територію біля навчального закладу.

 

 

6

1 1

1

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *