На Волині активно відновлюють дороги одразу в кількох напрямках. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині активно відновлюють дороги одразу в кількох напрямках. ФОТО
image
Оля Коновалова / 23.09.2021 / 0 Коментарів

Шлях від Нововолинська до Іванич на дорозі Т-03-05 Нововолинськ –  Іваничі – Павлівка – Локачі завершують ремонтувати. Відновлення 15-кілометрового шляху розпочалося у 2020 році у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це інформують на сайті Волинської облдержадміністрації.

Минулого року дорожники відремонтували перших 7,2 км від початку шляху в м. Нововолинську до повороту на с. Благодатне.

Цьогоріч на 7,6 км шляху до селища Іваничі – уже влаштували два шари асфальту. На черзі на цьому відрізку – упорядкування узбіч, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків та інші ремонтні роботи.

Окрім того, невдовзі передбачають відновити відтинок шляху від селища Іваничі до села Павлівка.

Реконструювали також більше 45 кілометрів доріг в напрямку Світязя. Тут відновили асфальтне покриття, підсилили дорожню основу, відремонтували мости.

Днями стартували ремонтні роботи на останній із запланованих на поточний рік ділянці автошляху Т-03-02. Це відтинок протяжністю 9,5 км між населеними пунктами Згорани і Любомль. 

Загалом, з початку реконструкції Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/, дорожники вже відновили понад 26 км територіального автошляху. Від с.Піща до с.Положеве ремонт повністю завершили; від Положевого до Згоран відновлення дорожнього «одягу» підходить до фіналу.

Наразі дорожники працюють одночасно на двох відтинках протяжністю 19 км у напрямку м.Любомль. Ремонтні роботи на цій ділянці, що стартували у серпні, виконувались в режимі 24/7. 

Силами підрядного підприємства ТОВ «ВОЛИНЬДОРБУД» провели шліфування старого дорожнього покриття; посилили основу щебенево-піщаною сумішшю, обробили комплексними в’яжучими матеріалами; влаштували вирівнюючий шар з асфальтобетонної суміші та уклали верхній шар дорожнього покриття.

Фінішне асфальтування решти кількасот метрів завершать після ремонту двох мостів, що розташовані на цьому об’єкті.

Окрім шляху Т-03-02 цьогоріч відновили й інші автодороги до Шацьких озер. Одна з них – вже відремонтована Т-03-06 (22,5 км від Шацька до Любохин). Також дорожні роботи тривають на відтинку Пульмо – Гряда автошляху Т-03-01. Тут на всій протяжності ремонтованої ділянки (5,6 км), укладено перший з двох запроєктованих шарів асфальту.

Тривають ремонтні роботи автошляху до міжнародного пропуску «Дольськ – Мохро». Це третя дорога до кордону із Білоруссю, відновлена цьогоріч.

Проводяться роботи з реконструкції автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ на ділянці протяжністю понад 5 км. 

Волинські дорожники працюють в режимі 24/7. Завдяки оперативній та злагодженій роботі, проїзна частина вже розширена на 2,5 метри. Дорожня основа посилена щебенево-піщаною сумішшю, обробленою цементом. Днями приступили до влаштування нижнього шару дорожнього покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, завтовшки 10 см.

Попереду роботи із вкладання 5-сантиметрового верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону, облаштування узбіччя та комплекс робіт з організації дорожнього руху.

Крім того, у межах населеного пункту Дольськ запроєктовано вкладання тротуарів, встановлення пішохідного огородження та лінії зовнішнього освітлення. Усі роботи із реконструкції автошляху та супутні облаштування виконуються підрядним підприємством ТОВ «ВОЛИНЬДОРБУД».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *