На Волині будуватимуть вітропарк за 200 млн євро

image
Оля Коновалова / 03.09.2021 / 0 Коментарів

На території Затурцівської сільської об’єднаної територіальної громади Волинської області восени розпочнеться будівництво вітропарку потужністю 106 МВт.

Проєкт реалізує компанія «Вест-вінд», передає Екополітика.

«Це проєкт на 200 000 мільйонів євро, який став можливий завдяки чіткій співпраці місцевих органів влади, приватного бізнесу та іноземного капіталу», – йдеться у повідомленні пресслужби Затурцівської сільської територіальної громади.

Відомо, що рік тому у Затурцівській ОТГ зареєструвалися три фірми: «Волинь Вест Вінд-1», «Волинь Вест Вінд-2», «Волинь Вест Вінд-3». Засновником Вест Віндів є ТзОВ «ЮДІПІАР Вінд». Водночас це підприємство заснувала фірма «Юдіпіар РеноваБЛЗ». Серед власників – компанія «Енокс Трейдінг Лімітед», Республіка Кіпр.

Зазначається, що перемовини щодо зведення вітрової електростанції на території Затурцівської громади, колишнього Локачинського району, розпочалися ще 2019 року. Через рік представники компанії пообіцяли нові робочі місця, 300 мільйонів євро інвестицій і наповнення місцевих бюджетів. Проте від початку перемовин і до цього часу триває бюрократична тяганина.

Повідомлялося, що об'єкти будуть встановлені за межами населених пунктів за 700 м від житлової забудови з дотриманням вимог українського законодавства. Орієнтовний термін експлуатації вітропарку становить 20 років.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *