На Волині через підпал згоріло 2 га поля. ФОТО

image
Оля Коновалова / 21.05.2023 / 0 Коментарів

20 травня до служби порятунку надійшло повідомлення від чоловіка про пожежу на полі поблизу с. Оздів Боратинської громади.

Як повідомляє ДСНС Волині, очевидець спочатку спробував самостійно загасити пожежу, але йому це не вдалося, вогонь поширився вже на значну площу, тому він викликав службу порятунку.

По прибуттю на місце виклику рятувальники вжили заходів, щоб пожежа не розповсюдилась і не перекинулась далі на значну площу очерету і сухої трави вздовж русла річки Чорногузка.

О 17:30 пожежу вдалось локалізувати. На місці працював інспекторський склад Луцького райуправління ГУ ДСНС України у Волинській області, а також екологи та поліція, які розшукували людей причетних до підпалу.

Над гасінням пожежі працювали 16 чоловік особового складу підрозділів ДСНС, 4 одиниці техніки.

О 19:13 рятувальники ліквідували горіння сухої трави та очерету на площі 2 га.

Якщо комусь відома будь-яка інформація про осіб, які можуть бути причетні до цієї пожежі, правоохоронці просять зателефонуйте за номером 101 або 102!

"У часи, коли Україна потерпає від пожеж, спричинених авіаударами та бомбам окупантів, наші співгромадяни продовжують свідомо спалювати суху траву та іншу рослинність, чим спричиняють пожежі й завдають шкоди довкіллю, здоров’ю людей та підривають обороноздатність країни.

Частина населення переконана, що паління трави корисне, бо попіл від згорілих рослин удобрює землю та збільшує родючість ґрунту, але цей міф давно спростовано науковою спільнотою. Спалювання сухої трави та листя – небезпечна та суворо заборонена практика. Підпали сухостою часто переростають в неконтрольовані масштабні пожежі, які знищують будівлі, екосистеми та призводять до загибелі людей".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *