На Волині головний лісничий та підлеглі нарубали на 39 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині головний лісничий та підлеглі нарубали на 39 млн
image
Назар Тарадюк / 03.03.2023 / 0 Коментарів

Щодо чотирьох працівників лісової галузі, які організували незаконні рубки лісу на Волині, завершили досудове розслідування.

Це завдало збитків державі на понад 39 млн гривень. Обвинувальний акт направили до суду. Про це у п'ятницю, 3 березня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що головний лісничий Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства з двома підлеглими та інженером ДП «Любомльське лісове господарство» протягом тривалого часу видавали спеціальні дозволи на вирубку лісу.

Дозволи видавались без розроблення та погодження обов’язкових документів та за відсутності оцінки впливу на довкілля. Таким чином вирубали 3 277 дерев різних порід, що завдало збитків бюджету на понад 39 мільйонів гривень.

Чотирьох працівників лісової галузі обвинувачують у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Для відшкодування шкоди завданої навколишньому середовищу заявлені позови до обвинувачених.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *