На Волині - нові випадки вірусного паротиту

image
Назар Тарадюк / 01.03.2023 / 0 Коментарів

У Луцькому районі в одному навчальному закладі зафіксували шість нових випадків вірусного паротиту.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Вперше недугу в районі виявили на початку лютого. Тоді в одній родині захворіли п'ятеро дітей та один дорослий.

Ще шість хворих на паротит епідеміологи виявили у навчальному закладі, де вчилися діти з уже встановленим діагнозом. "Вивчено вакцинальний статус учнів та персоналу школи – всі вакциновані проти епідемічного паротиту. В родині, де стався спалах – двоє дітей щеплені, четверо – не вакциновані", – зазначили епідеміологи.

Заходи з локалізації спалаху паротиту в Луцькому районі тривають.

Довідково: епідемічний паротит, за характерну клінічну картину в народі називають "свинкою". Найчастіше захворювання трапляється в дитячому чи підлітковому віці. Характерним симптомом є виражений набряк привушних залоз, біль, підвищення температури та зміна зовнішнього вигляду людини.

Нагадаємо, вірусний паротит на Волині, кажуть епідеміологи, фіксують не часто. За останні 10 років було 54 випадки "свинки". Найбільше реєструвалося в 2014 році - 17 випадків, найменше у 2018-2019 роках – по два випадки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *