На Волині пасічник майструє унікальні вулики

image
Назар Тарадюк / 16.05.2023 / 0 Коментарів

Вулики з очерету робить пасічник Анатолій Камельчук з Камінь-Каширського району.

На його пасіці вже понад десяток таких. У чому їхня перевага та як змайструвати такий вулик чоловік розповів Суспільному.

Майструвати вулики з очерету чоловік почав, бо це дешевий матеріал та цієї рослини дуже багато у селі. Також чоловік розробив спеціальний станок, за допомогою якого пресує очерет. Анатолій Камельчук каже: за один день, якщо не займатися іншими справами, можна змайструвати один вулик.

"Вулик з очерету не накопичує вологи. В таких вуликах бджоли ліпше зимують. Їхнє виробництво дешеве — шурупи, пару рейок і ось тобі вулик. Ну і на кришу – бляха", – розповідає пасічник.

Якби він міг, то цілодобово був би біля своїх бджіл, – каже дружина Наталія про свого чоловіка. До справи з бджолярства Анатолій Камельчук долучив і дітей. 9-річний Роман каже, що любить качати мед з батьком. А ось доньку Іванку бджоли часто жалять.

"За день дві-три бджоли можуть вжалити, але нічого вкусить, поболить, напухне, і перестане. Як тато каже: дуже корисно", – говорить дівчина.

Пасічник прогнозує, що цього року травневий мед качатимуть пізніше, ніж зазвичай і його буде мало, бо весна видалася холодною.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *