На Волині від менінгококової інфекції помер підліток

image
Назар Тарадюк / 16.03.2023 / 0 Коментарів

На Волині від початку 2023 року зафіксували 3 випадки менінгококової інфекції, один з яких– летальний.

Про це розповіла заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська, – повідомляє ВСН.

З її слів, менінгококова інфекція (гостре інфекційне захворювання бактеріальної природи, яке викликає менінгокок і яке передається тільки повітряно-крапельним шляхом, – ред.) має декілька проявів. Вона може бути у вигляді назофарингіту, менінгококового менінгіту та інших форм. Якщо йдеться про менінгококовий менінгіт, то це ускладнення, які виникли внаслідок інфікування людини менінгококом.

Зазначається, що від інфекції помер 17-річний підліток. Два інших випадки виявили в результаті епідрозслідування. Повідомляють, що один випадок – генералізованої форми, тобто множинної, два – локальної у вигляді менінгококового назофарингіту. 

«В межах епідемічного розслідування було обстежено 174 особи. З них двоє виявилися хворими, які мали менінгокок, що протікав у вигляді менінгококового назофарингіту. Їх було госпіталізовано і проліковано. Стан перебігу захворювання був легкий», – пояснює Ірина Єнжиєвська.

Всі інші особи, яких обстежили, виявилися від'ємними. Спостереження за осередком завершилося, а нових випадків не виявили.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *