На Волині відбувся чемпіонат з веслування в пам'ять спортсменки-землячки. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині відбувся чемпіонат з веслування в пам'ять спортсменки-землячки. ФОТО
image
Оля Коновалова / 12.08.2022 / 0 Коментарів

Днями у Шацьку відбувся щорічний Всеукраїнський меморіал з веслування на байдарках і каное пам’яті неодноразової призерки Спартакіади України, переможниці численних республіканських та міжнародних стартів, чемпіонки України Галини Зуб. Її тричі обирали найкращою спортсменкою Волині.

Життя веслувальниці трагічно обірвалося під час тренувальних зборів на Дніпропетровщині. Відтоді у Шацьку змагання з веслування почали проводити у пам’ять про славну землячку. Повідомляє Волинська обласна рада.

Доки жила мама Галини Зуб, вона завжди була присутня на змаганнях, зараз за учасників вболівали брат Василь і сестра Люба, яка також майстер спорту і тренер з веслування.

Щоразу на чемпіонат з’їжджаються юні спортсмени з усієї України. Тепер же географія і кількість учасників через війну обмежена. Прибули 126 юнаків і дівчат з Полтави, Львівщини, Івано-Франківщини, Рівного, Луцька, Ковеля і, звичайно, Шацька. Співорганізатором змагань цьогоріч виступив Волинський осередок Національного олімпійського комітету України.

Учасників чемпіонату привітав очільник Волиньради, голова обласного відділення НОКУ Григорій Недопад.

«Ці змагання дали блискучий старт багатьом відомим спортсменам. Шацькі перегони стали першими у спортивній кар'єрі учасниці Олімпійських ігор Повх Марії, учасників Чемпіонатів світу Юрія Вандюка та Андрія Рибачка. Ви маєте на кого рівнятися, вірте у свої сили, перемагайте, підкорюйте водні траси і чемпіонські вершини, славте Волинь і Україну на світовій спортивній арені!», - звернувся він до юних веслувальників.

Григорій Недопад та голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради Віктор Галан-Влащук нагородили переможців і призерів пам’ятного меморіалу грамотами та цінними подарунками.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *