На Волині водій маршрутки збив 7-річного хлопчика: його оштрафували

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині водій маршрутки збив 7-річного хлопчика: його оштрафували
image
Назар Тарадюк / 06.05.2023 / 0 Коментарів

Волинянин, який на рейсовій маршрутці збив 7-річного велосипедиста, отримав штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Відповідний вирок ухвалив Шацький районний суд, - пише ІА "Волинські новини".  Нині хлопчик одужав.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 26 липня минулого року в селі Світязь на вулиці Жовтневій. Водій маршрутки Mercedes Sprinter 518 Олександр Г. перевищив швидкість (69,3 км/год), не впорався з керуванням та допустив наїзд на малолітнього велосипедиста, який перебував на проїжджій частині.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала черепно-мозкову травму, яка відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

У суді винуватець ДТП розповів, що він понад 14 років працює водієм маршрутного автобуса. У день аварії здійснював рейс за маршрутом Луцьк-Хрипськ. Орієнтовно в 16 годині, коли повертався автобусом з пасажирами із села Світязь, в межах населеного пункту помітив дітей на велосипедах, які рухалися в попутному напрямку по зустрічній смузі руху, тому зменшив швидкість.

Однак, зі слів водія, він був недостатньо уважним та перевищив дозволену швидкість. Також волинянин визнав, що порушив усі вказані в обвинувальному акті пункти правила дорожнього руху, в результаті чого наїхав на хлопчика.

Чоловік просив суд суворо його не карати, не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки працює водієм, а це є основним і єдиним джерелом його доходів. Волинянин добровільно відшкодував кошти на лікування малолітнього потерпілого, намагався разом із цивільною дружиною морально та матеріально підтримувати батьків потерпілого під час перебування в лікарні та неодноразово просив у них вибачення.

Матір семирічного велосипедиста підтвердила слова обвинуваченого, жодних претензій до нього вона не мала, адже з розумінням поставилася до того, що сталося. А ось малолітній потерпілий розповів у суді, що він нічого не пам`ятає про обставини дорожньо-транспортної пригоди. В той день вони їхали велосипедами разом із старшою сестрою із села Світязь в Шацьк на заняття із дзюдо. Він переїжджав дорогу, щоб далі їхати по велосипедній доріжці, був без шолома. Нині він одужав, почувається добре, навчається у школі та тепер їздить велосипедом лише у дворі.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив винуватцю ДТП покарання у виді штрафу 17 тисяч гривень без позбавлення водійського посвідчення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *