На Волині врятували чоловіка, у якого зупинилося серце

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині врятували чоловіка, у якого зупинилося серце
image
Назар Тарадюк / 13.03.2023 / 0 Коментарів

На Волині медики «швидкої» реанімували чоловіка, в якого перед цим констатували раптову смерть.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У неділю, 12 березня, о 23:00, у Центральну оперативну диспетчерську надійшло звернення з приводу: «людина не дихає, втрата свідомості». Туди негайно скерували бригаду екстренної медичної допомоги.

Медики Ковельського відділення ЕМД, прибувши на місце, констатували раптову смерть і негайно розпочали серцево-легеневу реанімацію.

Син до приїзду бригади проводив непрямий масаж серця. Для введення лікарських засобів фахівці бригади поставили внутрішньокістковий доступ.

«Внутрішньокістково можна вводити безпечно ті ж препарати, що й внутрішньовенно. Вони досягають терапевтичної концентрації у плазмі крові за аналогічний проміжок часу, як і після введення через центральний венозний катетер», – зауважили у центрі екстренної меддопомоги.

Ефективні реанімаційні заходи, уміння медичного персоналу, дало можливість відновити у пацієнта Б. серцебиття та дихання.

Після відновлення кровообігу, на моніторі дефібрилятора зафіксували шлуночкову тахікардію з широкими комплексами, з пульсом на магістральних судинах.

Враховуючи нестабільну гемодинаміку, бригада вирішила провести синхронізовану кардіоверсію. Пацієнта в стабільному стані доставили та госпіталізували до профільного закладу охорони здоров’я.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *