На Волині з-під варти відпустять білоруса, який «зливав» пересування українських військових

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині з-під варти відпустять білоруса, який «зливав» пересування українських військових
image
Оля Коновалова / 18.08.2022 / 0 Коментарів

Громадянин білорусі кілька років проживав в одній з прикордонних волинських громад та навіть одружився з місцевою жителькою, а вже 24 лютого отримав завдання від співробітника білоруського КДБ збирати інформацію про стратегічне та мобілізаційне розгортання військ Збройних сил України на території Волинської області.

КДБіста цікавила чисельність, дислокація, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань, відомості про військовослужбовців ЗСУ, зокрема учасників АТО/ООС, обладнання захисних інженерних споруд, настроїв серед місцевого населення.

Цього ж дня, перебуваючи у Шацьку, білорус помітив переміщення військової техніки колоною батальйонної тактичної групи Збройних сил України та передав цю інформацію співробітнику КДБ РБ через WhatsApp.

Між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, яку суд затвердив. Білоруса оштрафували на п’ять місяців. Однак під час розслідування злочинець перебував під вартою, тож 19 серпня його звільнять з-під варти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *