На Волині жінка відсудила в чоловіка додаткові аліменти на себе

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині жінка відсудила в чоловіка додаткові аліменти на себе
image
Оля Коновалова / 05.07.2021 / 0 Коментарів

Жителька смт. Іваничі після народження дитини залишилась без чоловіка. Зважаючи на те, що дитина потребувала посиленого догляду, а сама матір не мала змоги піти працювати, вона відсудила у чоловіка аліменти на своє утримання. Раніше суд уже призначив аліменти на дитину.

За юридичною підтримкою жінка звернулась до Іваничівського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру. 

Зібравши відповідні документи, начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович подала позов до суду, спираючись на вимоги Сімейного Кодексу України:

«Дружина, чоловік повинні матеріально підтримувати один одного. Право на утримання (аліменти) має той із подружжя, який є непрацездатним, потребує матеріальної допомоги, за умови, що другий із подружжя може надавати матеріальну допомогу. Один з подружжя є таким, що потребує матеріальної допомоги, якщо заробітна плата, пенсія, доходи від використання його майна, інші доходи не забезпечують йому прожиткового мінімуму, встановленого законом».

В рішенні суду вказано, що з жовтня 2020 року пара перебуває в шлюбі, проте після народження дитини чоловік пішов з сім’ї. У суді він запевняв, що не може виплачувати аліменти ще й жінці, адже і так уже сплачує аліменти на утримання дитини, робить ремонт в будинку, де проживає та має деякі хронічні захворювання.

Та все ж суд частково задовольнив позовні вимоги та, призначив позивачці кошти на її утримання, у зв`язку із доглядом за дитиною до досягнення нею віку 3-х років у розмірі 800 грн. щомісяця.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *