На Волині 20 населених пунктів - у Списку історичних: як їх захищають

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині 20 населених пунктів - у Списку історичних: як їх захищають
image
Назар Тарадюк / 09.02.2024 / 0 Коментарів

На Волині органи місцевого самоврядування населених пунктів, що включені до Списку історичних населених місць України, розпочали розроблення історико-архітектурних опорних планів. 

Наявність історико-архітектурного опорного плану унеможливлює хаотичну та несанкціоновану забудову міст і селищ і забезпечує збереження пам'яток історії та культури. Про це інформують у пресслужбі прокуратури.

До затвердженого Кабінетом Міністрів України Списку історичних населених місць увійшло 20 міст, селищ та сіл на Волині.

Одним із таких місць є відоме кожному українцю Берестечко – свідок битви 100-тисячного Війська Запорозького під командуванням Богдана Хмельницького із 200-тисячною армією Речі Посполитої, яка відбулася 1651 року.

Луцька окружна прокуратура Волинської області зверталася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом, аби визнати бездіяльність Берестечківської міської ради протиправною та зобов'язати розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Рішенням суду, яке набрало законної сили, позов задоволено. Вживають заходи задля його виконання.

На виконання рішення суду за позовом Ковельської окружної прокуратури розробляється історико-архітектурний опорний план селища Головне, історія якого налічує понад 500 років.

Також за результатами розгляду справи за позовом прокурорів вказаної прокуратури органом місцевого самоврядування – Турійською селищною радою – ухвалили рішення про розроблення науково-проектної документації  згаданого ще в «Повісті минулих літ» селища Турійськ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *