На Волині біля озера хочуть зробити зону відпочинку за пів мільйона

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині біля озера хочуть зробити зону відпочинку за пів мільйона
image
Назар Тарадюк / 19.09.2024 / 0 Коментарів

На озері Велике, що у Ковельському районі, Рівненська сільська рада замовила капітальний ремонт рекреаційної зони.

Роботи коштуватимуть понад пів мільйона гривень. У сільраді запевняють, що вони є лише початком розвитку цієї території і стосуватимуться подальшого створення реабілітаційного табору для ветеранів. Водночас, що саме робитиметься у рекреаційній зоні – у сільраді не відповіли. Інформація про закупівлю розміщена в системі публічних закупівель «Prozorro», - інформують у Центрі журналістських розслідувань «Сила правди».

 

Капітальний ремонт рекреаційної зони на озері Велике, що в селі Новоугрузьке Ковельського району, замовили 15 серпня 2024 року за безконкурсною процедурою, тобто прямим договором. Договір на виконання робіт сільська рада уклала з Регіональним офісом водних ресурсів у Волинській області, а вартість угоди склала 577,9 тисячі гривень. 

Відомо, що завершити роботи у рекреаційній зоні планують до 31 грудня 2024 року. Водночас з переліком конкретних робіт, які запланували виконати на цій території, наразі фактично неможливо ознайомитися.

Після закупівлі сільська рада опублікувала в системі «Prozorro» лише договір з підрядником та документ щодо договірної ціни. Натомість інших документів, як от технічне завдання, календарний графік виконання робіт, підсумкову відомість ресурсів і власне локальний кошторис на будівельні роботи не розмістили. 

Тож журналісти звернулися до Рівненської сільської ради із запитом щодо інформації стосовно цих робіт. 16 вересня редакція отримала відповідь, у якій посадовці порекомендували ознайомитися з їх переліком… у кошторисі, опублікованому в «Prozorro». 

«З переліком робіт по вказаному договору можна ознайомитись в кошторисі, що є невід’ємною частиною договору та розміщено в публічному доступі на «Прозоро», – йдеться у відповіді на запит.  

Разом з тим, у відповіді представники сільради повідомили, що на цій території збираються облаштувати зону відпочинку, аби допомогти військовим, розвинути місцевий бізнес та налагодити туризм.

«Впродовж кількох років мешканці громади та гості відпочивають на території навколо озера. Водночас відсутня інфраструктура, яка забезпечує належні умови для відпочинку. Неодноразово до депутатів та адміністрації надходили усні звернення від військовослужбовців, вихідців з громади та мешканців з проханням облаштувати територію навколо озера. Зважаючи на це, після консультацій з депутатським корпусом та ветеранами, було прийнято рішення розпочати підготовку рекреаційної зони для облаштування в майбутньому літнього реабілітаційного табору для відновлення військових та ветеранів», – повідомили у сільраді.

На території літнього табору, зі слів посадовців, може здійснюватися психо-фізична реабілітація ветеранів та їх сімей. У сільраді додали, що роботи по вказаному об’єкту є лише початком розвитку цієї території.

«Ми усвідомлюємо, що підтримка ЗСУ є пріоритетом на сьогоднішній день, але й не повинні забувати про мешканців громади, сім’ї військовослужбовців, які мешкають в громаді та заслуговують на належні умови. Окремо слід зауважити, що наша громада, аби мати змогу і надалі допомагати ЗСУ, повинна розвиватися в економічному плані. Тому згадані вище витрати ми розглядаємо як інвестицію в розвиток туристичної галузі», – зазначили у відповіді.   

У Рівненській сільській раді також зазначили, що постійно підтримують ЗСУ: у 2024 році на допомогу захисникам вже спрямували близько 19 мільйонів гривень, а підтримка за 2023-й становила близько 13 мільйонів гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *