На Волині чиновника затримали за махінації з системою «Шлях»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині чиновника затримали за махінації з системою «Шлях»
image
Назар Тарадюк / 14.07.2023 / 0 Коментарів

Співробітники СБУ на Волині викрили та затримали заступника голови однієї з селищних рад на хабарництві.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За інформацією Insider Media, йдеться про заступника Цуманського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Федорчука Олега Юрійовича. 14 липня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або застави обсягом 60 неоподаткованих мінімумів

Зловмисник організував незаконний механізм виїзду за кордон ухилянтів. За гроші він пропонував військовозобов’язаним своє сприяння у виїзді за межі України.

Чиновник обіцяв вносити дані осіб до електронної системи «Шлях» та оформляти їх як водіїв-волонтерів, які нібито мають перевозити гуманітарні вантажі. Таким чином ухилянти отримували можливість незаконно виїхати за кордон. За свої «послуги» посадовець вимагав 300-400 євро з особи.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання чергового хабара. Йому повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Заходи з викриття провели співробітники Управління СБ України у Волинській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури в області.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *