На Волині екссвідок Єгови відсидить за ґратами за ухилення від призову

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині екссвідок Єгови відсидить за ґратами за ухилення від призову
image
Назар Тарадюк / 07.06.2024 / 0 Коментарів

У Рожищі судили військовозобов`язаного чоловіка, якого ВЛК визнала придатним до проходження військової служби, але він ухилився від призову.

Про це відомо із вироку районного суду.

Прибувши по повістці до пункту збору для відправлення у складі команди до військової частини для проходження військової служби, чоловік відмовився проходити військову службу.

Обвинувачений зауважив, що у пункті збору повідомив, що з релігійних переконань відмовляється від проходження військової служби, але він подав письмову заяву про заміну військової служби на альтернативну (невійськову).

Працівник ТЦК пропонував йому надати підтверджуючі релігійні переконання докази, однак обвинувачений їх не подав. Вказував, що з дитинства входив до релігійної організації «Свідки Єгови», однак у березні 2022 року виключений з неї і з того часу докладає зусиль, щоб повернутися: бере участь в зібраннях, дотримується правил, які сповідує ця релігійна організація. Станом на грудень 2023 року і в теперішній час чоловік в будь-якій релігійній організації не перебував і не перебуває.

Старійшина збору м. Рожища релігійної організації «Релігійний Центр Свідків Єгови в Україні» розповів, що обвинувачений тривалий час був її членом. У березні 2022 року у зв`язку з неодноразовим порушенням приписів, які сповідуються у релігійній організації, обвинуваченого виключили з неї та відсторонили від участі в служіннях. Протягом останніх 6 місяців обвинувачений часто відвідує зібрання, висловлює бажання повернутися, однак, виходячи з істотності його порушень та конкретних обставин, які стосуються обвинуваченого, старійшинами збору наразі не вирішили питання щодо його повернення в релігійну організацію.

До слова, копія тимчасового посвідчення військовозобов`язаного від 2 листопада 2022 року № 662 стверджує, що обвинувачений в період з 15 липня 2013 року по 15 січня 2015 року проходив альтернативну (невійськову) службу.

Суд визнав чоловіка винним і 1 рік та 6 місяців обмежив волю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *