На Волині керівника КП підозрюють у видобутку піску на суму 1,2 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині керівника КП підозрюють у видобутку піску на суму 1,2 млн
image
Назар Тарадюк / 13.03.2024 / 0 Коментарів

На Волині керівнику та двом працівникам комунального підприємства повідомили про підозру через незаконний видобуток піску на суму понад 1,2 млн грн.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

В. о. директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району повідомили про підозру у незаконному видобутку корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб  (ч. 3  ст. 240 КК України).

За даними слідства, із вересня по грудень 2023 року керівник підприємства без отримання спеціального дозволу на користування надрами та сплати у бюджет відповідних платежів, використовуючи належну підприємству  техніку,  здійснював на території селищної ради видобуток піску та доставку його клієнтам.

Бухгалтери ж вносили до офіційних документів відомості щодо використання транспортних засобів комунального підприємства в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували кошти від клієнтів.

У результаті цих протиправних дій довкіллю завдали шкоду на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *