На Волині лікарня повернула пацієнту 37 тис. грн

image
Назар Тарадюк / 08.06.2023 / 0 Коментарів

Центральна районна лікарня у місті Ковель повернула 37 тисяч гривень пацієнту, який витратив їх на лікування інсульту.

Про це повідомили на сайті Національної служби здоров'я України, пише Суспільне.

Кошти медзаклад повернув після скарги пацієнта в НСЗУ.

Як зазначили в Нацслужбі здоров'я, на гарячу лінію до них звернулася волинянка і розповіла, що її чоловіка з інсультом забрала “швидка” та доправила до Центральної районної лікарні у місті Ковель. Там лікарі ввели хворому дві ін'єкції і попросили сплатити до каси “благодійний внесок” – 34 тисячі гривень.

Загальна сума лікування склала 37 тисяч гривень. Скаргу жінка написала, коли дізналася, що лікування інсульту має бути безоплатне, а кошти за медичну допомогу, обстеження, ліки, а також витратні матеріали лікарня отримує від НСЗУ. У жінки збереглися докази, що кошти були сплачені на "благодійний внесок". Після дзвінка з НСЗУ лікарі повернули пацієнту усі кошти.

За коментарем журналісти звернулися до генерального директора Ковельського медичного територіального об'єднання. Валентин Вітер підтвердив факт повернення коштів пацієнту і сказав, що нині в медзакладі триває внутрішнє розслідування.

"Попередньо, людина поступала в реанімацію з іншим діагнозом, але зараз ми вивчаємо цю ситуацію і готові будемо відповісти на усі питання за декілька днів", – сказав гендиректор МТМО.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *