На Волині на підтримку населення у 2023 році надійшло 2,8 млрд грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині на підтримку населення у 2023 році надійшло 2,8 млрд грн
image
Назар Тарадюк / 09.02.2024 / 0 Коментарів

На Волині нині департамент соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА здійснює виплату 28 допомог.

Про це говорили під час оперативної наради у начальна обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

За словами директорки департаменту Оксани Гобод, на підтримку та захист цивільного населення у 2023 році надійшло 2,8 млрд грн.

«Це великий фінансовий ресурс, який йде на підтримку цивільного населення – для сімей з дітьми, осіб з інвалідністю, дітей-сиріт, малозабезпечених сімей. Паралельно ми виплачуємо допомогу внутрішньо переміщеним особам. Ми сплатили майже 800 тисяч гривень для 21 тисячі ВПО, які звернулися із заявою і їм призначили допомогу», – зазначила Оксана Гобод.

Ще один напрям роботи – це ветеранська політика. Зазначають, що минулоріч для Волині виділили 75 млн грн, які спрямували на придбання квартир для 37 учасників бойових дій. Ще мільйон гривень витратили на професійну реабілітацію.

«Що ж стосується підтримки сімей загиблих, то відповідні програми діють на обласному рівні. Відтак, для членів їх родин організовували 7-денний відпочинок у комунальних закладах Волині», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що в області розвивають соціальний напрям, а саме: підтримка людей похилого віку, осіб з інвалідністю у стаціонарних закладах територіальних громад, в психоневрологічних інтернатах і геріатричному пансіонаті. До слова, у 2023 році спрямували 8 млн грн на реабілітацію дітей з інвалідністю, у тому числі в центрі комплексної дитячої реабілітації «Фенікс» КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства».

Окрім того, директорка департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації розповіла, що наприкінці лютого планують відкриття п’яти спеціалізованих служб підтримки осіб, що постраждали від домашнього насильства. Зокрема, субвенцію із державного бюджету у розмірі 7,7 млн грн минулоріч отримали Нововолинська, Забродівська, Павлівська, Литовезька та Ратнівська територіальні громади області.

«Наразі внутрішні роботи всі зроблені, кошти освоєні, з кінця лютого плануємо відкриття», – додала Оксана Гобод.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *