На Волині не продовжуватимуть договір оренди одному з соборів упц мп

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині не продовжуватимуть договір оренди одному з соборів упц мп
image
Назар Тарадюк / 20.03.2024 / 0 Коментарів

Волинські депутати звернулися до парламенту з проханням заборонити діяльність упц мп.

Це вже друге таке звернення від волинських обранців. Крім цього, на сесії активно обговорювали богослужіння упц мп у Свято-Успенському соборі у Володимирі, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Ми мусимо чітко розуміти, що є духовні потреби окремої людини, а є організації, які залежать від держави-агресора", - виступив депутат Волиньради Володимир Бондар.

Свято-Успенський собор, будинок із дзвіницею, мури з брамою - уся територія нині перебуває у безоплатному користуванні упц мп. Термін договору редігійної громади із Волинською облдержадміністрацією спливає 1 липня цього року. 

У виступі заступниця голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка Мирослава Якимчук поінформувала, що договір продовжувати не планують. У цьому випадку він автоматично стає недійсним.

У випадку припинення строку дії договору створюють комісію і будівлі святині повертаються правовласникам, тобто Волинській ОВА. Після цього релігійні громади можуть звернутися до влади, аби укласти новий договір щодо користування. А якщо заява буде не одна, а, наприклад, від упц мп і ПЦУ, то об'єкт, розповіла Мирослава Якимчук, будуть передавати в оренду, кому - як уже ухвалять. 

Деталі - у сюжеті.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *