На Волині пенсіонер палицею побив жінку, яка годувала котів: вирок

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині пенсіонер палицею побив жінку, яка годувала котів: вирок
image
Назар Тарадюк / 28.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили пенсіонера, уродженця Горохівщини, який палицею побив жінку.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

30 вересня 2022 року близько 13:00 чоловік через неприязні відносини з потерпілою умисно вдарив її дерев`яною палицею по потилиці та в грудну клітку, в результаті чого жінка впала на землю. Потім він наніс потерпілій дерев`яною палицею ряд ударів в ділянки правої руки, а також грудної клітки.

Чоловік свою вину не визнав. Зазначив, що вийшов винести сміття. Біля під’їзду будинку стояла потерпіла, мала при собі балончик, і при цьому промовила до нього, щоб той йшов собі далі. Викинувши сміття, він йшов назад, зайшов в квітник, взяв палицю та розгорнув нею їжу для котів. У цей час жінка розмовляла з чоловіком, впала на коліна, а він поклав палицю на місце, взяв велосипед і поїхав по справах. Через 20 хвилин йому зателефонувала дружина та повідомила, що його шукають працівники поліції. Повернувшись, він побачив потерпілу, яка повідомила працівникам поліції, що він нібито наносив удари їй лопатою, тоді працівники поліції пішли шукати лопату, а коли повернулися, підійшли до жінки, на якій не було жодних тілесних ушкоджень. Вказав, що свідки плутались у своїх показаннях. Ствердив, що будь-яких тілесних ушкоджень він не наносив, потерпіла оговорює його.

Потерпіла ж розповіла, що вона годувала котів, обвинувачений при цьому був проти цього і говорив їй, щоб вона не ходила та не годувала їх. У той день побив її.

Свідок події розповіла, що вона прибирала біля житлового будинку та побачила обвинуваченого, який підбіг з палицею, почав розкидати нею котячу їжу, при цьому дружина кричала обвинуваченому: «Ти що робиш?». В подальшому обвинувачений наніс палицею удар в груди потерпілій, від якого та впала на асфальт. На запитання учасників судового провадження, відповіла, що можливо обвинувачений ще наносив удари потерпілій, однак, вона не бачила, оскільки потерпіла впала і їй заважали бачити кущі.

Висновком судово-медичного експерта в потерпілої виявили тілесні ушкодження.

Суд визнав пенсіонера винним та оштрафував його на 850 грн. Також обвинувачений зобов’язаний відшкодувати моральну шкоду потерпілій у сумі 25 000 грн та процесуальні витрати (витрати на правову допомогу) в сумі 15 000 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *