На Волині показники сплати ПДВ зросли майже на півмільярда гривень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині показники сплати ПДВ зросли майже на півмільярда гривень
image
Назар Тарадюк / 23.07.2024 / 0 Коментарів

На Волині з початку року фіксують ріст показників сплати податку на додану вартість.

За підсумками першого півріччя 2024 року до держбюджету сплатили 1 мільярд 576 мільйонів гривень податку на додану вартість, - інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Це на 475,8 мільйона більше, ніж у січні - червні торік.    

«Акцент на аналітичну складову та сучасні інформаційно-аналітичні рішення у процесі податкового супроводу платників ПДВ дозволяють своєчасно запобігти  зловживанням і ризикам несплати. У підсумку бюджет отримує кошти, яких вкрай потребує країна для фінансування оборонних заходів, а реальний сектор економіки – рівні конкурентні умови», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.   

Посадовець підкреслив, що  компанії, які допускають маніпулювання з показниками податкової звітності та спроби мінімізації податкових зобов’язань – під особливо пильним контролем. Тим часом сумлінному бізнесу податківці радять уникати господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних. Зауважують, що отримати інформацію про ділову репутацію потенційних ділових партнерів можна з доступних джерел.

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом. 

Нагадають, що головна передумова успішної  реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *