На Волині працівники лісгоспу завдали державі збитків на 4 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині працівники лісгоспу завдали державі збитків на 4 млн грн
image
Назар Тарадюк / 02.07.2024 / 0 Коментарів

ДБР спільно зі службою безпеки ДП “Ліси України” розкрило злочин, вчинений у 2023 році на території Тельчівського лісництва філії “Колківське лісове господарство”.

Лісничий погодився на пропозицію приватного підприємця незаконно зрубати деревину, - інформують на сторінці ДП “Ліси України”.

Підприємець має власне лісопильне та стругальне виробництво у с. Костюхнівка Камінь-Каширського району на Волині. З отриманих від збуту пиломатеріалів коштів він запропонував лісничому винагороду в розмірі 1500 грн за кожен кубічний метр незаконно зрубаної деревини.

Для маскування злочинної діяльності, незаконну рубку дерев здійснювали на місцях дозволених рубок. Екслісничого затримали правоохоронці, останнє його місце роботи – директор однієї з філій Поліський лісовий офіс.

Зауважують, що для недопущення оборудок з нелегальною деревиною цього року запровадили низку додаткових інструментів контролю: електронний лісорубний квиток, фотофіксація завантаженої у автомобіль деревини тощо.

Відбувається системні перевірки лісосік із боку внутрішньої безпеки ДП «Ліси України». Тому щось приховати стає все складніше.

Втім, розслідування фактів, виявлених у минулі роки ще продовжується. Зокрема, цього року оголосили 25 підозр у кримінальних справах, ініційованих ДП “Ліси України” щодо незаконних оборудок із деревиною.

"Якщо вам відомо про незаконні рубки, махінації з вартістю та класом деревини, або вас намагаються зробити співучасником злочину, телефонуйте на номер гарячої лінії Департаменту безпеки ДП “Ліси України” 0-800-33-41-05. Анонімність гарантуємо.

Закликаємо до співпраці перевізників, деревообробників. Незаконні схеми спотворюють конкуренцію та ставлять у невигідне становище тих, хто працює в білу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі області, таким чином упродовж жовтня-листопада 2023 року спільники незаконно рубали у волинських лісах деревину, спричинивши шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі 4,2 мільйона гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *